sâmbătă, 8 noiembrie 2014

A-8-A MINUNE A LUMII


 logo_mediadot_patrat_mic

Când eram copil,îmi aduc cu drag aminte,că în fiecare seară bunica ne spunea povești frumoase înainte de culcare .Apoi am mers la școală și am învățat taina scrisului și a cititului,o lume minunată mi se oferea înainte .Pentru a face comentariile,pe care profesoara de română mi le dădea ca temă, trebuia să merg la biblioteca din oraș pentru a-mi procura cărțile, apoi trebuia să le citesc cu mare atenție și apoi să scriu comentariul cu propriile cuvinte și ideei din cartea respectivă.
 Cu timpul au apărut micile calculatoare care te ajutau să aduni ,să scazi ,să înmulțești și să împarți sume de cifre chiar și cu șase zecimale.Mare minune ziceam noi,dar dacă ar apărea unul care să să stocheze toate cărțile,informațiile necesare din istorie,geografie,fizică,etc.,cu ajutorul căruia să poți comunica la distanță cu prietenii ce bine ar fi.
La liceu am învățat că exista un fel de calculator,care stoca date,acesta era o mașinărie imensă,în care introduceai datele și îți dădea ca rezultat un carton cu multe găuri în el și care reprezenta un răspuns.
Profesoara de matematică ne-a spus că acel limbaj se chema Fortrand,am aflat că în țările democratice și anume în America,existau calculatoare mai performante care stocau date,imagini și puteai trimite mesaje rapid în alte orașe în câteva secunde.
După anii 90 au început să apară și la noi primele calculatoare second hand aduse din afară pe care puțini și le permiteau.Pentru că nu existau firme de cablu cu internet acestea erau folosite pentru jocuri.O dată cu  apariția firmelor de cablu și la noi,a apărut și internetul.O lume minunată se deschidea prin acel calculator.Orice informație aveai nevoie să afli,căutai pe google,yahoo și găseai mii de afișări.
Am urmat cursurile unei postliceale și am învățat din ce este alcătuit calculatorul,despre procesoare Intel,hardisk-uri ,SSD-uri și routere.Cum poți desena cu ajutorul Paint-ului,cum să faci un videoclip,să postezi poze și cum să editezi poze.
Apoi toate referatele și comentariile care altă dată le făceam pierzând timp prețios  le găseai acum făcute gata
pe internet,nu e așa că se poate numi a 8-a minune a lumii?
 Însa in ziua în care procesorul calculatorului familiei noastre ”a murit„ ,a fost pur și simplu un coșmar pentru toți în afară de mine,eu mi-am luat din bibliotecă o carte și am început să citesc,dar fetele mele am zis că înnebunesc,pentru că lăsaseră referatele pentru școală pe ultima zi,așa că Teo s-a pus pe căutat la o vecină oferte procesoare ,deoarece spunea ea nu putea rezista fără calculator.Norocul i-a venit de la magazinul MediaDOT.ro,care avea o ofertă perfectă pentru noi.Ioana pe de altă parte,nu știu însă cum se face a comandat tot de la același magazin online router,ele nu erau împreună,ci separat dar se pare că ofertele le-au atras.Astfel ne-am făcut și cu un procesor nou și cu un router și cum se zice tot răul spre bine acum una stă pe calculator și una pe tableta cu ajutorul router-ului,iar eu am redescoperit bucuria de a citi.Deci nu mai sunt șanse să apară vreun scandal.
Dragii mei internetul este un lucru minunat,dar nu trebuie să uităm că internetul nu este permanent și dacă acum vedem poveștile pe net peste câțiva ani s-ar putea să nu mai fie deci trebuie să le spunem copiilor noștri câte o poveste seara măcar o dată pe săptămână.Si chiar dacă găsim referatele și comentariile gata făcute citind o carte din când în când ne aduce o notă de nostalgie a trecutului.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.Proba Cu sau fără internet

2 comentarii:

  1. eu trebuie sa recunosc ca sunt bolnava daca nu am net sau mi se strica laptopul. Poti sa imi dai orice, daca nusunt online nu respir

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci la noi in casa singura care poate rezista fara internet e mami,noi suntem pur si simplu innebunite.

    RăspundețiȘtergere