Despre români



De ce sunt  românii un popor care vede în primul rând latura negativă a faptelor, pe care în paranteză fie spus  trebuie să o ia în băşcălie, românul foarte rar vede şi ceea ce este foarte bine făcut. Când cineva apropiat, din anturaj sau nu, are o realizare deosebită românul începe să se laude cu ce a făcut el, tot timpul el este pe locul întâi, el este mai bun decât ceilalţi. Până şi la proprii copii nu vedem decât  greşelile pe care le fac şi suntem foarte zgârciţi cu laudele atunci când le merită, chiar dacă au făcut un lucru doar bun şi nu foarte bun noi ar trebui să-i lăudăm, căci astfel vor avea timp până la maturitate să facă şi lucruri foarte bune.
Această stare este indusă inclusiv de multele posturi de televiziune existente în ţara noastră, de pe sticlele monitoarelor nu vedem decât gâlceavă, scandal şi show-uri în care se arată exact părţile negative ale românilor, fie  ei de la ţară sau de la oraş, căci românul la aşa ceva se uită, după cum spuneam este avid de „băşcălie”, la aceste televiziuni nu vei găsi un show în care să se laude o comunitate sau un individ din această comunitate.
Români treziţi-vă! Începeţi să vă lăudaţi copiii la fiecare pas făcut bine, la fiecare mică reuşită, nu-le  mai spuneţi toată ziua ai greşit colo, ai greşit dincolo, vezi că temurdărişi ducând mâncarea la gură, cu toate că acel copil are doar un anişor. Lăudaţi- l şi atunci când greşeala este mică, dar copilul încearcă să facă un lucru nou, încurajaţi-l chiar dacă v-a făcut o pagubă în încercarea lui de a progresa. Încetaţi să-i spuneţi nu face aia, nu faceţi cealaltă şici din contră îndemnaţi-l să experimenteze noul, să încerce mereu să facă ceva nou, folosiţi-vă de curiozitatea lui pentru a-l ajuta să devină om.

Etichete: ,