Ingrijirea placilor de gresie si faianta





Sfaturi pentru a mentine un aspect uimitor pentru gresia dumneavoastra
• Pentru a elimina o pata incapatanata, frecati gresia si faianta cu o pasta de bicarbonat de sodiu si apa.
• Folositi covorase bune la caile de acces pentru a pastra afara nisipul care poate zgaria dalele.
• Daca aveti pardoseli lucioase, evitati purtarea de pantofi cu toc ascutit.
• Selectati dalele potrivite de gresie si faianta pentru zona dumneavoastra. Discutati cu un distribuitor de renume cum ar fi Davideo.
• Asigurati-va ca faiantarul pune gresia si faianta uniform fara margini proeminente in sus, si pune gresia in adeziv fara goluri sub tigle. Utilizati intotdeauna un faiantar care este foarte experimentat si recomandat.
• Utilizati planoare sub orice mobilier care ar putea deteriora suprafata placilor.
• Evitati scaparea de obiecte grele pe gresie, aceasta nu este indestructibila.
• Curatati si maturati gresia dumneavoastra in mod regulat.
• Folositi doar cateva picaturi de detergent fara sapun. Nu utilizati substante de curatare abrazive.
• Aspirarea este o modalitate foarte buna de a curata dalele de gresie si faianta.
• Otetul amestecat cu apa calda este un agent de curatare dovedit si natural.
• Eflorescenta va disparea odata cu curatarea. Este pur si simplu un depozit de saruri pe suprafata placii sau chit provenit din umezeala crescuta.
Perete de faianta si gresie
Dalele ceramice sunt de fapt un produs cu intretinere redusa, dar ar trebui sa fie urmate anumite reguli daca doriti sa obtineti maximum de eficienta pentru anii urmatori.
Faianta
Peretii cu faianta din baie, bucatarie si spalatorie trebuie sa fie curatati cu un detergent slab sau de uz casnic. Exista doar doua reguli de urmat.
1. Nu folositi un detergent abraziv, cum ar fi o pulbere sau crema pietroasa. Acestea vor duce la zgarieturi pe suprafata si sa vor face dalele mai greu de curatat data viitoare.
2. Curatati faianta in mod regulat astfel incat sa nu se stranga murdaria. Aceasta este un produs uimitor, dar nu sta curata prin ea insasi.
Gresie
Aceleasi reguli de baza se aplica si la gresie. Nu folositi agenti de curatare abrazivi sau orice fel de aditivi pentru lustruirea sa. Acestia se vor depozita numai si vor cauza probleme mai tarziu. Spalati dalele regulat folosind apa curata calda si un pic de detergent de uz casnic neutru (nu acide sau alcaline), fara sapun.
Este posibil ca un film foarte subtire de chit sa fi fost lasat pe suprafata placilor, facandu-le sa apara intunecate. In acest caz, va recomandam utilizarea unui produs special de curatare, ce trebuie sa fie utilizat conform instructiunilor scrise ale producatorului, asigurandu-va ca il incercati mai intai pe o zona mai putin vizibila (in spatele unei usi sau dulap, de exemplu, pentru a va asigura ca nu deterioreaza gresia) si asigurati-va ca ati clatit podeaua bine cu apa curata dupa tratament.
Placile pot fi zgariat de nisip, in special cele vitrate. Pentru a minimiza acest lucru, asigurati-va ca un pres este folosit imediat dupa o usa exterioara. Daca aveti gresie foarte lucioasa de podea, evitati mersul pe aceasta cu incaltaminte dura.